2014. április 8., kedd

Boccaccio

Elfogadható-e egy író részéről egy olyan szemlélet, ami nem ítéli el a mély érzések nélküli, csupán testi vonzalomra alapuló szerelmet?

5 megjegyzés:

  1. Manapság ez nem furcsa hisz filmekben ,sorozatokban,slágerekben is láthatjuk,halhatjuk , hogy "szem szemek,izmos test ennél több már nem is kell ".A felületesség a mai világ egyik mozgató rugója mely megnyilvánul a plasztikában és abban is , hogy valaki 20 liter sminket ken fel magára azért , hogy szebb lehessen és kedvese ne belső tulajdonságaiért hanem külsejéért szeresse.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem elfogadható. Hisz mostanában is csak ezt látni,csak a testi dolgok fontosak és sokszor semmi mély érzés nincs egy kapcsolatban.Lányok többsége sokszor ki sem mer lépni az utcára smink nélkül,mert csak így látják magukat szépnek és úgy gondolják hogy csak így szeretheti meg őket bárki is.

    VálaszTörlés
  3. A mai világban tényleg csak a külsőségeken van a hangsúly, az érzelmek, és az egyéb értékek a háttérbe szorulnak. Bár a reneszánsz elfogadhatónak találta a tesi szerelmet, de ott megjelentek a mai világban már nem fontos értékek, amik kompenzálták ezt. Viszont ma már csak az önös érdekek maradtak. Ezért szerintem, az lenne a fontos, hogy az írók és közéleti személyek, akiknek nagy a befolyásuk, és hallgatnak rájuk az emberek, ez ellen tegyenek valamit. Ha az érzelmek eltűnnek mi csak "robotok" maradunk. (Egy írónő ezzel kapcsolatban ír(t) egy könyvet, bár még nem készült el.) Szóval szerintem nem elfogadható, ha pedig "reklámozza" az pláne nem.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is elfogadható, hisz sok ember, legyen az nő vagy férfi, úgy keres magának társat, hogy első szempont számára, hogy mennyi pénze van és hogy hogyan néz ki. Nem a szerelem vagy boldogság miatt házasodnak ezek az emberek. Én magam részéről nem tartom ezt helyesnek, de nem kérdőjelezem meg mások döntését.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem elfogadható, hisz lehet, hogy az a költő ebben látja a szépséget, ezt tudja jól papírra vetni.Nekik a Reneszánsz idejében ez eléggé természetesnek tűnhetett, hisz itt volt egy nagy korszak-váltás és több műben is láthatjuk, hogy egy költő csak a testi vonzalomra épülő szerelmet említi műveiben. Az ilyen művek is lehetnek szórakoztatóak, vagy lehet ugyanolyan irodalmi értékük szerintem.

    VálaszTörlés