2014. március 23., vasárnap

Értékrendi kérdések

1. Mi a fontosabb? A kreativitás vagy a logikus gondolkodás?

2. Milyen életre vágyunk? Kellemesre, élvezetesre vagy inkább érdekesre, változatosra?

6 megjegyzés:

  1. 1. Kreatívan gondolkozni jó, hogy minél színesebb, egyedibb ötleteink legyenek, viszont a logikus gondolkodás elengedhetetlen, minden nap használjuk (többnyire), és szerintem nagyon fontos. Lehetséges megoldás a kettő ötvözése, a kreatívan logikus gondolkodás???
    2. Szerintem az érdekes, változatos élet a jobb, hogy minél többet megtapasztalhassunk az életből. Mindent kipróbálni, minden hülyeségben benne lenni, végül is erről szól az élet. A kellemes élet jelentheti azt is, hogy mindenünk megvan, és még sincs semmink (mókuskerék). Az élet egy nagy kaland, mondja a közhely is.
    De az nem lehetséges, hogy valaki számára a kettő egyet jelent?

    VálaszTörlés
  2. 1. Szerintem a logikus gondolkodás elengedhetetlen, hiszen minden előttünk álló feladatot logikusan kell megoldanunk, legyen az egy dolgozat, vagy más nehézségek. De ugyanakkor a kreativitás is fontos, hogy minél több és sok szép dolgot tudjunk alkotni.
    2. Érdekesre, változatosra, mert a jólét is előbb-utóbb unalmassá válik. Szükségünk van az életben változásokra, mert az visz minket előrébb. Tudatosan élni, érdekes dolgokat kipróbálni érdemes.

    VálaszTörlés
  3. 1. Szerintem nincs olyan dolog amihez nem kell krativítás Mindenhez kell egy kis kreativitás. Persze ha az ember nem gondolkodna logikusan nem tudna kreatívan se szerintem..
    2. Számomra a Kellemes, élvezetes ami közelebb áll. Hiszen lehet kellemesben és élvezetesben érdekes és változatos is. Hiszen van akinek pont azért kellemes az élete mert folyton változik. Vagy pont az érdekességet élvezi az ember az életében, hogy nem úgy él mint mások..stb..

    VálaszTörlés
  4. 1.A kreativitás a fontosabb hisz azt életünk minden területén hasznosítható. A logikának sok fajtája van .Lehet a matematikához szükséges logikáról és az összefüggések átlátásra ,megtalálására szükséges logikáról beszélni.Az élethez az egyfajta logikák mint például a matematikai nem annyira szükségesek .
    2.Embertől,kortól, helyzettől és érzelmektől is függ .Számomra mindkettő hisz az emberi kedv ,érzés változandó egyszer ahhoz máskor máshoz van kedve az embernek .

    VálaszTörlés
  5. 1.Szerintem mindkettő fontos.A logikus gondolkodás elengedhetetlen hogy megtudjuk oldani az élet által feladott feladatokat,problémákat.Kreativitás meg azért fontos hogy szép,egyedi dolgokat tudjunk alkotni, minnél színesebb ötleteink legyenek.
    2.Ez sok mindentől függ,de nem feltétlen muszáj ezt a két dolgot külön említeni.Hisz egy kellemes,élvezetes élet is lehet változatos.Lehet ,hogy valaki pont azért élvezi,mert mindig történik valami új dolog.

    VálaszTörlés
  6. 1. Szerintem is mindkettő fontos hiszen kell a logikus gondolkodás de a kreativitás is elengedhetetlen. A logikus gondolkodás kell magához az élethez, hogy jó döntéseket tudjunk hozni, a kreativitás pedig ugyanúgy fontos az élethez.
    2.Szerintem embertől függ, hogy milyen életre vágyik de, egy kellemes, élvezetes élet is lehet érdekes és változatos éppen úgy ahogy egy érdekes, változatos élet is lehet kellemes és érdekes.

    VálaszTörlés